dinsdag 24 maart 2020

Opnieuw aanvullende maatregelen door het Corona virus.


Beste mensen,

Helaas moeten we constateren dat er opnieuw drastische en aanvullende maatregelen genomen zijn i.v.m. het Corona virus. Tot 1 juni zijn alle vieringen met parochianen en bijeenkomsten met meer dan drie personen afgelast. Wij komen morgen als team bij elkaar om te bespreken hoe wij de komende tijd toch met u in contact kunnen blijven. Met name het bereiken van de ouderen onder ons is lastig. Zij hebben geen internet en dus ook geen Facebook of iets dergelijks. Het contact is op de mensen die al door ons bezocht werden en waar wij telefoonnummers van hebben, dus helemaal weg. Zij voelen zich hierdoor wellicht in de steek gelaten, maar we hebben niet van alle parochianen van 80+ telefoonnummers.  
Daarom hebben wij de dames van de parochie administratie verzocht om een lijst te produceren van mensen ouder dan 80 jaar, zodat wij in ieder geval kunnen gaan bellen.  Aangezien wij ook net overgegaan zijn op een nieuw systeem, heeft dit tijd nodig. Maar er wordt aan gewerkt!
De 'jongere' parochianen hebben veel al Facebook of kunnen de website benaderen. Deel gerust zo veel mogelijk de berichten van onze website/Facebook.

Maar ondanks al die moderne middelen voelen wij ons wel met de rug tegen de muur staan. Juist in deze tijd is er behoefte aan een persoonlijk gesprek, aan het uitwisselen van ervaringen, samen troost vinden in een viering of een ontmoeting, om met elkaar deze moeilijke en onzekere periode door te komen. En juist dat is niet verantwoord. Weet dat wij voor u bidden en ons op afstand met u verbonden weten. 

Houdt de website en/of Facebook in de gaten. Hieronder de link van ons bisdom, waar enkele regels gepubliceerd zijn.

Vrede en alle goeds,
Lizzy



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Palmpasen stokken uitleg en kleurplaat

Beste kinderen en ouder(s)/verzorger(s), Dit jaar kunnen we door het Coronavirus helaas niet samen Palmzondag vieren. We kunnen ook n...