vrijdag 3 april 2020

Palmpasen stokken uitleg en kleurplaat



Beste kinderen en ouder(s)/verzorger(s),

Dit jaar kunnen we door het Coronavirus helaas niet samen Palmzondag vieren. We kunnen ook niet bij elkaar komen om Palmpasen te knutselen en te versieren en we kunnen deze ook niet naar oude mensen brengen, want het is nu niet verstandig om bij hen op bezoek te gaan. Toch willen we oude mensen graag blij maken. Dat is nu juist heel belangrijk, omdat ze zich extra eenzaam kunnen voelen. Zij moeten ook weten dat het Pasen wordt!

We kunnen dat doen door geen echte palmpaasstok, maar wel een heel mooie tekening ervan te maken. Die doe je dan rond Palmzondag 5 april bij een oude, zieke en/of eenzame persoon in de brievenbus die er vast  heel blij mee is.

Hoe doe je het?
Print het lege Palmpaaskruis op de volgende bladzijde uit of teken zelf een kruis op een A4'tje en versier het.

Wat kun je tekenen
De kleuren van het crêpepapier dat om de stok heen gewikkeld hoort te zitten: eerst wit, daaroverheen groen, daaroverheen rood (om elkaar heen gevlochten). Zo wordt het kruis ‘ingepakt’ omdat de mensen op Palmzondag nog niet wisten dat Jezus op Goede Vrijdag aan het kruis zou sterven.

Een palm- of buxustakje. De mensen zwaaiden met palmtakken naar Jezus toen Hij binnentrok in Jeruzalem.

Twaalf pinda’s: voor de twaalf apostelen van Jezus. 

Een slinger van dertig rozijnen. Die staan voor de dertig zilveren munten die Judas kreeg toen hij Jezus verried.

Bovenop een broodhaantje. Het brood staat voor het Laatste Avondmaal en de haan voor de haan die kraaide toen Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende.

Twee sinaasappelen of mandarijntjes aan de dwarslat van het kruis. Ze staan voor de sponzen met water/azijn waarvan Jezus mocht drinken aan het kruis.

Eieren: teken van nieuw leven, Jezus’ verrijzenis, Pasen!

Dan is de tekening al aardig vol. Vergeet niet om onder het kruis nog een persoonlijke boodschap te schrijven voor degene die de tekening krijgt. 

Schrijf maar iets aardigs om deze persoon een zalig Pasen te wensen! Je kunt je naam en, als je wilt, je adres erbij zetten.

Succes,
Lizzy




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Palmpasen stokken uitleg en kleurplaat

Beste kinderen en ouder(s)/verzorger(s), Dit jaar kunnen we door het Coronavirus helaas niet samen Palmzondag vieren. We kunnen ook n...